A few pictures from my original display

TDI-line

Member
Joined
11 Nov 2007
Messages
1,535
Location
Yaxley, Peterborough
Just thought i'd share these pictures from my original display. The tank had a Back to Nature background which caused no end of problems with planting widths, circulation and algae. Since these were taken, i have removed the background, moved house and just begining to start over.

The tank is an Akva-stabil 720.

IMG_1409.jpg


IMG_1408.jpg


IMG_1589.jpg


IMG_1585.jpg


IMG_1584.jpg


IMG_1520.jpg


IMG_1513.jpg


IMG_1512.jpg


IMG_1510.jpg


IMG_1419.jpg


IMG_1416.jpg


IMG_1413.jpg


IMG_1591.jpg


IMG_1590.jpg
 

ceg4048

Expert/Global Moderator
Staff member
Joined
11 Jul 2007
Messages
8,993
Location
Chicago, USA
Hi,
Nice job! Yes, big tanks really suffer circulation problems. This has a really negative effect on CO2 distribution as well as nutrient availability. Plants that are considered "easy" in a 200L suddenly become the bane of your existence.

A shame about the background because it looked really convincing! I solved my circulation problem on a 600L using two of the large capacity filters. Either two FX5's or two Eheim pro III (with spraybars) will do the trick nicely. 8)

If you're using a sump type filter consider upgrading the pump (or using multiple pumps) and perhaps use multiple outflow. Good luck. :D

Cheers,
 

TDI-line

Member
Joined
11 Nov 2007
Messages
1,535
Location
Yaxley, Peterborough
Thanks guys.

Circulation was fine after the background was removed. Used to have to Eheim Pro2 2028 at each end of the tank. Now just using the Eheim Pro3e, which seems to pack a good punch for strong circulation.
 
Top