• You are viewing the forum as a Guest, please login (you can use your Facebook, Twitter, Google or Microsoft account to login) or register using this link: Log in or Sign Up
  • You can now follow UKAPS on Instagram.

CHIHIROS WRGB Help needed + ideas for a cheap LED

Onoma1

Member
Joined
12 Aug 2018
Messages
469
Location
Rochdale
I wondered if anyone could help? My two 60cm Chichiros WGRB lights have developed a glitch whereby the white light is significantly reduced and the colour balance is awful. I can run with green or red, but not both on at the same time. It's still enough light to keep the plants growing (just) but it's awful to look at. I have tried a new controller, however, this doesn't make a difference. I think this suggests a problem with the lights themselves.

I wondered if anyone else had experienced similar issues or had a way to resolve this?

They were both from Ali Express so cannot be returned and are both over 12 months old.

Failing this could anyone suggest a cheap led lights to keep the plants alive until I decide what to do with the tanks (I cannot justify two new high end lights atm).
 

PARAGUAY

Member
Joined
13 Nov 2013
Messages
2,260
Location
Lancashire
The nicrew Plant light well pleased with gives a nice rendition to look at . £35 ish think l payed for my 30 inch long tank
 

arcturus

Member
Joined
6 May 2021
Messages
58
Location
Germany
I wondered if anyone could help? My two 60cm Chichiros WGRB lights have developed a glitch whereby the white light is significantly reduced and the colour balance is awful. I can run with green or red, but not both on at the same time. It's still enough light to keep the plants growing (just) but it's awful to look at. I have tried a new controller, however, this doesn't make a difference. I think this suggests a problem with the lights themselves.
Have both lights failed at the same time with the same problem? If yes, it would be either a major coincidence or result of a power surge or similar. Are the two lights operated independently? It sounds like a controller issue, either on the external controller, or in the circuit board of the light strip. Depending on where you are located, you might be able to request assistance from a specialist shop that assembles LED lights for aquariums, vivariums. Not sure if such repair would be worth it though…

Failing this could anyone suggest a cheap led lights to keep the plants alive until I decide what to do with the tanks (I cannot justify two new high end lights atm).
There are plenty of unbranded LED lights on sale online that will have a 2y warranty. Get two of those. Either that or pick an entry level models from Chihiros, Twinstar, Eheim, …
 

oreo57

Member
Joined
19 Jun 2020
Messages
234
Location
USA
I wondered if anyone could help? My two 60cm Chichiros WGRB lights have developed a glitch whereby the white light is significantly reduced and the colour balance is awful. I can run with green or red, but not both on at the same time. It's still enough light to keep the plants growing (just) but it's awful to look at. I have tried a new controller, however, this doesn't make a difference. I think this suggests a problem with the lights themselves.

I wondered if anyone else had experienced similar issues or had a way to resolve this?

They were both from Ali Express so cannot be returned and are both over 12 months old.

Failing this could anyone suggest a cheap led lights to keep the plants alive until I decide what to do with the tanks (I cannot justify two new high end lights atm).
Did you try a new power supply?
I've had sort if similar issues w/ ribbons if the voltage on the ps becomes unstable
It's generally a cheap troubleshooting fix.
What is the orig " output" listed on it?
Match voltage but increase "watts" and look for a meanwell ps.
 

Wookii

Member
Joined
13 Nov 2019
Messages
2,200
Location
Nottingham
I wondered if anyone could help? My two 60cm Chichiros WGRB lights have developed a glitch whereby the white light is significantly reduced and the colour balance is awful. I can run with green or red, but not both on at the same time. It's still enough light to keep the plants growing (just) but it's awful to look at. I have tried a new controller, however, this doesn't make a difference. I think this suggests a problem with the lights themselves.

I wondered if anyone else had experienced similar issues or had a way to resolve this?

They were both from Ali Express so cannot be returned and are both over 12 months old.

Failing this could anyone suggest a cheap led lights to keep the plants alive until I decide what to do with the tanks (I cannot justify two new high end lights atm).

Are these WRGB or the newer WRGB II lights? Do they have blu-tooth control via the 'My Chihiros' app - if so, see if you can update the firmware, or perform a factory reset on the light? Have you reached out to Chihiros? - though they won't be able to offer warranty (there is no Chihiros warranty at all on lights purchased via AliExpress), I have found them generally pretty helpful.
 

Onoma1

Member
Thread starter
Joined
12 Aug 2018
Messages
469
Location
Rochdale
Thank you for the helpful advice. These are the old WRGB lights. They failed at different times and I have tried a new Bluetooth controller and transformer. I am not quite sure how to factory reset the lights @Wookii ..any advice would be welcome!

I will contact Chichiros and see if they can help.

In the interim I will order a nicrew light to keep the tank ticking over.
 
Similar threads

Similar threads

Top