Hornwort problem

Tonka3434

New Member
Joined
22 Feb 2016
Messages
16
Location
Cheshire
Hi,got some hornwort growing in my shrimp tank for over 3 weeks and it’s been growing well,trimmed it couple of times and no browning on it at all but come in tonight and it’s shed all it’s leaves like a old Xmas tree,anyone seen the before or know why?
 
Joined
17 Aug 2018
Messages
1,099
Location
-
Yep seen this before a few times, normally following a change in water parameters which yours may well have experienced. If you vacuum out what it has shed, loose anything that doesn't seem healthy and just keep the growing tips it will soon grow back.
 

Tonka3434

New Member
Joined
22 Feb 2016
Messages
16
Location
Cheshire
Cheers for reply Matt,water parameters are spot on,only thing slightly raised was temp as it’s near window but nothing extreme,will give it trim back only very top got anything left.
 

Tonka3434

New Member
Joined
22 Feb 2016
Messages
16
Location
Cheshire
To follow up with this post I’m thinking might be bit more to it than just melting back as vallis has gone yellow and Anubis’s has slightly melted back,guppy grass and crypts,japonica are ok though,can’t work out what though.
 
Joined
17 Aug 2018
Messages
1,099
Location
-
Can you think of anything that has changed with the tank, the water, what you are doing to the tank etc... recently? Seems like something must have changed for this to happen?
 

Tonka3434

New Member
Joined
22 Feb 2016
Messages
16
Location
Cheshire
Can’t think of nothing off hand,nothing extra added except adding Anubias to wood,doing all regular water changes,cleaned filter in old tank water but added bacteria just in case daily.
Strange that just few plants look to be affected.
 

Similar threads

Top