(SOLVED)nothing coming out of my FE?

Discussion in 'Carbon Dioxide (CO2)' started by Ali1212, 1 Oct 2008.

  1. Ali1212

    Ali1212 Newly Registered

    Messages:
    15
    Location:
    Leicestershire
    tightend the reg on and fired it outside , heard a little hiss. the dial on the right says 65 (psi i think?) and one on the left says 50.i attached c02 tubing and just put it in the water to see if anythin comin out but theres nothing at all coming out of the tube.


    this is the regulator im using.
    http://cgi.ebay.co.uk/New-Deluxe-Dual-g ... 286.c0.m14

    and a fire extinguisher off dan crawford.
    Thanks
     
  2. JamesM

    JamesM Member

    Messages:
    1,913
    Location:
    The BIG End, South Wales
    Re: nothing coming out of my FE?

    Is the solenoid plugged in?
     
  3. Ali1212

    Ali1212 Newly Registered

    Messages:
    15
    Location:
    Leicestershire
    Re: nothing coming out of my FE?

    no? :(
     
  4. JamesM

    JamesM Member

    Messages:
    1,913
    Location:
    The BIG End, South Wales
    Re: nothing coming out of my FE?

    The solenoid must be plugged in :p

    Solenoid on = co2 on
    Solenoid off = co2 off

    Get yourself a timer and set the co2 to turn on two hours before lights on, and turn off two hours before lights out :)
     
  5. aaronnorth

    aaronnorth Member

    Messages:
    3,955
    Location:
    worksop, nottinghamshire
    Re: nothing coming out of my FE?

    also the other shouldnt say 50, it should be more like 2!
     
  6. JamesM

    JamesM Member

    Messages:
    1,913
    Location:
    The BIG End, South Wales
    Re: nothing coming out of my FE?

    Troo that, but it could be a reading in PSI instead of Bar. 50 psi is gonna be around 3.somethingorother, which should be ok...
     
  7. Ali1212

    Ali1212 Newly Registered

    Messages:
    15
    Location:
    Leicestershire
    Re: nothing coming out of my FE?

    its in psi , im stupid lol :(
    Thanks guys
     
  8. JamesM

    JamesM Member

    Messages:
    1,913
    Location:
    The BIG End, South Wales
    Re: nothing coming out of my FE?

    We all have to start somewhere, so don't be too hard on yourself :)

    Is it working ok now?
     
  9. Ali1212

    Ali1212 Newly Registered

    Messages:
    15
    Location:
    Leicestershire
    Re: nothing coming out of my FE?

    yup its working great now , just got to get the level right. hopefully this tank should look good. completely redid it all today
    eco complete substrate
    luminaire 24wx3 t5
    tpn and dry ferts.

    only bad thing is , i didnt get enough eco complete so its not really made a slope like i wanted it to. would i be ok to cap the ecocomplete with black sand? or dyou think i should buy another bag of it
     
  10. JamesM

    JamesM Member

    Messages:
    1,913
    Location:
    The BIG End, South Wales
    Good the hear... not sure about your substrate. It can be topped, but could you put it under the EC at the back?

    Also, it depends on the 'scape you're trying the achieve, but you might not need a high slope...
     
  11. Ali1212

    Ali1212 Newly Registered

    Messages:
    15
    Location:
    Leicestershire
    hmm yeah that could work. problem is theres not enough so im either goin to have to buy a bag of ecocomplete or get few bags of black sand . in places the substrates like an inch deep :(
     

Share This Page

Facebook Page
Twitter Page
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice